9. apríla 2024,
18 minutes read

10 tipov pred cestou na Srí Lanku, riziká, ktoré by ste mali poznať

Srí Lanka je nádherný ostrov s bohatou históriou a kultúrou. Je obľúbenou destináciou pre turistov z celého sveta, ktorí hľadajú relaxačnú dovolenku na pláži, spoznávanie histórie a kultúry alebo dobrodružstvo v prírode.

Pred cestou na Srí Lanku je však dôležité uvedomiť si, že ostrov má určité riziká, ktoré je potrebné vziať do úvahy. V tomto článku vám poskytnem 10 tipov, ako sa pripraviť na cestu a ako sa vyhnúť najčastejším problémom a rizikám.

V prvej časti článku sa zameriame na praktické tipy a rady, ktoré vám pomôžu bezpečne cestovať. V ďalších častiach článku sa budeme venovať dôležitým tipom, ktoré by ste mali vedieť pred cestou na Srí Lanku.

Bezpečnosť: rady a tipy na cestu

Pri cestovaní na Srí Lanku je dobré dbať na bezpečnosť. Bezpečnosť je vždy na prvom mieste a je dôležité mať informácie a tipy, ktoré vám pomôžu byť pripravení a chránení počas pobytu.

Bezpečnostná situácia na Srí Lanke je vo všeobecnosti pokojná, ale ako v každej krajine aj tu môžu existovať určité riziká. Hoci väčšina cestovateľov nezažíva žiadne problémy, je dôležité oboznámiť sa so základnými bezpečnostnými opatreniami a dodržiavať miestne zákony a kultúru.

Určite vás bude zaujímať, ako sa chrániť pred kriminalitou a podvodmi. Poradím vám, ako toto riziko znížiť, aby ste sa nestali obeťou týchto nebezpečenstiev.

Ako všetci vieme, nielen na Srí Lanke, ale aj v iných destináciách je vždy dobré byť opatrný a mať na pamäti niekoľko základných pravidiel.

Dôležité informácie a tipy pre bezpečné cestovanie na Srí Lanku:

  • Cennosti a osobné veci majte pri sebe a zbytočne ich nevystavujte.
  • Dbajte na svoju osobnú bezpečnosť a vyhýbajte sa odľahlým oblastiam s vysokým rizikom kriminality.
  • Buďte opatrní pri používaní verejnej dopravy, taxislužby a počas nočných výletov.
  • Zistite si tiež informácie o zdravotnej starostlivosti a kontaktoch pre prípad núdze.
  • Vyhľadajte a vyberte si ubytovanie, ktoré je bezpečné a má dobrú povesť.
  • Uvedomte si možné riziko prírodných katastrof a buďte pripravení na prípadnú evakuáciu.
  • Uistite sa, že máte primerané cestovné poistenie pre prípad straty alebo choroby.

Existujú aj miestne zákony, ktoré je dôležité dodržiavať. Buďte si vedomí miestnych zvykov a rešpektujte miestnu kultúru a náboženstvo. Dodržiavaním týchto zásad si udržíte dobré vzťahy s miestnymi obyvateľmi a budete sa cítiť bezpečnejšie.

Víza: Ako ich získať a všetko, čo potrebujete vedieť

Plánovanie cesty na Srí Lanku si vyžaduje aj správnu organizáciu týkajúcu sa vízových požiadaviek. Predtým, ako sa vydáte na dovolenku, je dôležité získať správne víza, aby vaša cesta prebehla hladko a bez problémov.

Na Srí Lanke je k dispozícii niekoľko typov víz vrátane turistických, pracovných a študentských víz. Každý typ víz má svoje vlastné požiadavky a postupy na ich získanie. Preto si pred podaním žiadosti o vízum na Srí Lanku dôkladne prečítajte všetky pokyny a informácie.

Postup pri žiadosti o vízum na Srí Lanku sa zvyčajne vykonáva online. Musíte predložiť všetky požadované dokumenty a splniť podmienky. Dozviete sa aj čas spracovania vašej žiadosti a platnosť víz. Je tiež dôležité mať na pamäti, že so žiadosťou o vízum na Srí Lanku je zvyčajne spojený poplatok, ktorý je potrebné zaplatiť pred podaním žiadosti.

Nezabudnite tiež na bezpečnostné opatrenia pri cestovaní s vízami. Vyhnite sa strate pasu alebo víza a uchovávajte ich na bezpečnom mieste. Majte na pamäti, že turisti na Srí Lanke musia dodržiavať určité povinnosti týkajúce sa víz, ako napríklad dodržiavať podmienky pobytu, riadne obnovovať víza alebo uchovávať potrebné informácie pre prípad kontroly.

Pri plánovaní cestovania na Srí Lanku je dôležité dôkladne preskúmať tento proces a zistiť si svoje turistické povinnosti, aby ste sa vyhli akýmkoľvek nepríjemnostiam a užili si cestu naplno! Hoci víza môžu byť trochu komplikované, s dostatočným predstihom a presným plánovaním môžete získať víza na Srí Lanku a prežiť úžasnú dovolenku plnú dobrodružstva.

Očkovanie: Čo je dôležité vedieť a ako sa chrániť

Jedným z kľúčových faktorov bezpečného cestovania na Srí Lanku je správne podané očkovanie. V dnešnej dobe je prevencia chorôb nevyhnutná a môže vám ušetriť veľa nepríjemností. Pred cestou je dôležité informovať sa o aktuálnych odporúčaniach a požiadavkách na očkovanie pri vstupe na Srí Lanku.

Srí Lanka vyžaduje určité povinné očkovania, ktoré sú nevyhnutné na vstup. Najbežnejšie očkovania sú hepatitída A a B, tetanus, žltačka, detská obrna a brušný týfus. Je dôležité dať sa zaočkovať v dostatočnom predstihu pred odchodom, aby ste mali dostatočnú imunitu voči možným rizikám na Srí Lanke.

Okrem povinných očkovaní existuje aj niekoľko odporúčaných očkovaní a imunizácií, ktoré by ste mali zvážiť pri plánovaní cesty na Srí Lanku. Patrí medzi ne očkovanie proti hepatitíde, encefalitíde, hepatitíde A a B, kiahňam, chrípke a besnote. Odporúča sa poradiť sa s odborníkom na cestovnú medicínu, ktorý vám pomôže vypracovať individuálny plán očkovania.

Pri cestovaní na Srí Lanku je tiež dôležité byť informovaný o miestnych ochoreniach a rizikách spojených s cestovaním. Patrí medzi ne malária, horúčka dengue, hepatitída, chikungunya a leptospiróza. Odporúča sa prijať preventívne opatrenia, ako je používanie repelentov, nosenie dlhých rukávov a nohavíc a vyhýbanie sa oblastiam s vyšším výskytom hmyzu.

Na Srí Lanke je tiež dôležité zabezpečiť si primeranú zdravotnú starostlivosť a mať informácie o zdravotníckych zariadeniach a kontakty na miestnych lekárov. V prípade zdravotných problémov je možné kontaktovať miestne zdravotnícke strediská, ktoré poskytujú odbornú lekársku starostlivosť.

Na ochranu pred infekčnými chorobami je dôležité dodržiavať správnu hygienu. Vždy si dôkladne umyte ruky vodou a mydlom alebo použite dezinfekčné gély. Dbajte na pitnú vodu a pite len balenú vodu, aby ste sa vyhli riziku infekcií z nekvalitnej vody.

Kultúra: čo je dôležité vedieť a ako sa správať?

Na Srí Lanke sa deje veľa zaujímavého, ale nie vždy tomu rozumieme. Rešpektovanie miestnych zvykov je dôležité pre vzájomnú toleranciu a porozumenie. Tu je niekoľko tipov, ako sa správať.

1. Dôležité informácie o srílanskej kultúre, tradíciách a zvykoch

Srí Lanka je bohatá na jedinečnú kultúru a tradície. Miestni obyvatelia sú hrdí na svoje dedičstvo a stoja si za svojimi zvykmi. Je dôležité prejaviť úctu k ich kultúre tým, že sa budete snažiť pochopiť a dodržiavať miestne tradície.

2. Etiketa a spôsoby správania na Srí Lanke

Pri stretnutí s miestnymi ľuďmi sa odporúča prejavovať zdvorilosť a priateľskosť. Vhodným spôsobom privítania je vhodné oblečenie a náležitý pozdrav. Miestni ľudia ocenia, ak sa ich pokúsime pozdraviť v ich materinskom jazyku, srílančine.

3. Rešpektovanie miestnych zvykov a náboženských tradícií

Srí Lanka je známa svojím bohatým náboženským životom. Hlavným náboženstvom je budhizmus, ale nájdete tu aj hinduizmus, islam a kresťanstvo. Tí, ktorí vstupujú do chrámov a na posvätné miesta, by mali dbať na vhodné oblečenie a správanie. Pre cestovateľov je dôležité rešpektovať miestne zvyky a náboženské tradície.

4. Zásady obliekania a vhodného správania na verejných priestranstvách, v chrámoch a na posvätných miestach

Je dôležité obliekať sa vhodne podľa miestnych zvykov. Svoju slušnosť a úctu k miestnej kultúre prejavte skromným oblečením. Zakryte si ramená a nohy, najmä pri návšteve chrámov a posvätných miest. Vyhnite sa provokatívnemu obliekaniu.

5. Dôležité festivaly a oslavy na Srí Lanke

Srí Lanka je známa svojimi bohatými festivalmi a oslavami. Medzi najznámejšie festivaly patria sinhálsky a tamilský Nový rok, Vesak (oslava narodenia a osvietenia Budhu) a Esala Perahera (festival Veľkého zubu). Ak navštívite Srí Lanku počas týchto festivalov, môžete sa tešiť na pestré oslavy a jedinečné kultúrne podujatia. Miestny jazyk a niekoľko základných fráz na komunikáciu

Hoci mnoho ľudí na Srí Lanke hovorí po anglicky, miestni obyvatelia ocenia, ak sa pokúsite hovoriť ich jazykom, srílančinou. Tu je niekoľko fráz, ktoré vám môžu pomôcť pri komunikácii s miestnymi obyvateľmi.

7. Odporúčania a tipy pre cestovateľov týkajúce sa interakcie s miestnymi obyvateľmi

Interakcia s miestnymi obyvateľmi môže byť zážitkom sama o sebe. Miestni obyvatelia sú vo všeobecnosti veľmi priateľskí a usmievaví. Ak chcete nadviazať kontakt s miestnymi obyvateľmi, najlepšie je usmievať sa na nich, naučiť sa a používať základné srílanské frázy a prejaviť záujem o ich kultúru.

8. Kulinárske tradície a jedlo na Srí Lanke

Kultúrny zážitok zo Srí Lanky nemôžete plne oceniť bez toho, aby ste ochutnali miestnu kuchyňu. Srílanská kuchyňa je kombináciou korenín, čerstvých surovín a jedinečných kuchárskych postupov. Nezabudnite ochutnať tradičné jedlá, ako je kari, dosa a všetky druhy lahodných dezertov. Vyskúšajte jedlá z pouličných stánkov, ale nezabudnite vyhľadať aj kvalitné reštaurácie, ktoré ponúkajú tradičnú srílanskú kuchyňu.

Počasie: čo očakávať a ako sa pripraviť

Na Srí Lanke sa počas roka striedajú rôzne klimatické obdobia, ktoré ovplyvňujú počasie a teploty. Sezónne rozdiely sú pri plánovaní vašej cesty nevyhnutné. Je dôležité byť dobre pripravený a mať vhodné oblečenie do rôznych podmienok.

Počas roka sú na Srí Lanke dve hlavné munzúnové obdobia, ktoré prinášajú zrážky a môžu ovplyvniť vaše cestovanie. Prvé monzúnové obdobie trvá od mája do júla a ovplyvňuje západné a juhozápadné časti ostrova. Druhé monzúnové obdobie trvá od októbra do decembra a ovplyvňuje východnú časť ostrova. Počas monzúnového obdobia môžu byť zrážky silné a intenzívne.

Teploty na Srí Lanke sa počas celého roka pohybujú v rozmedzí 25-30 °C, ale v horách môžu byť teploty nižšie. Vo vyšších nadmorských výškach môže byť dokonca chladno, preto je dobré pribaliť si do batohu teplejšie oblečenie.

Pri plánovaní cesty na Srí Lanku je dobré sledovať aktuálne predpovede počasia a informácie o prírodných katastrofách, ako sú cunami, zemetrasenia a záplavy. Bezpečnostné opatrenia sú dôležité na ochranu vášho života a majetku.

Pre aktuálne informácie a predpovede počasia môžete využiť dostupné zdroje informácií, ako sú miestne meteorologické úrady alebo webové stránky či aplikácie s predpoveďami počasia pre Srí Lanku.

Hygiena a pitná voda:

Pri cestovaní na Srí Lanku je dôležité dbať na hygienu a zdravie. Tu nájdete užitočné informácie a tipy, ako sa vyhnúť zdravotným rizikám a zabezpečiť si bezpečnú pitnú vodu počas pobytu na Srí Lanke.
Pokiaľ ide o pitnú vodu na Srí Lanke, odporúča sa piť len balenú vodu alebo vodu z uzavretých a riadne prečistených zdrojov. Vždy sa uistite, že fľaša je neporušená a nepoužívajte kocky ľadu ani nepite nápoje s ľadom, ktoré môžu byť vyrobené z nebezpečnej vody.

Tu je niekoľko dôležitých hygienických pravidiel a odporúčaní:

  1. Pred jedlom si dôkladne umyte ruky mydlom a teplou vodou.
  2. Používajte dezinfekčné prostriedky na dezinfekciu rúk, ak umývanie rúk nie je možné.
  3. Ak je vaša cesta vzdialená od zdrojov pitnej vody, vždy majte so sebou čistú pitnú vodu.
  4. Uistite sa, že jedlo a nápoje v reštauráciách sú čisté a používajte dobre umytý riad.
  5. Jedzte len čerstvú zeleninu a ovocie, ktoré boli dôkladne umyté alebo ošúpané.

Ďalej je potrebné dbať na prevenciu črevných ochorení a život ohrozujúcich chorôb na Srí Lanke. To zahŕňa dodržiavanie hygienických postupov, ako je pravidelné umývanie rúk a vyhýbanie sa nebezpečným potravinám a nápojom.

Ak máte na Srí Lanke zdravotné problémy, je dôležité vedieť, ako získať potrebnú lekársku starostlivosť. Majte pri sebe dôležité telefónne čísla a kontakty pre prípad núdze. V niektorých prípadoch môže byť vhodné mať so sebou aj cestovné poistenie, ktoré poskytuje finančnú ochranu a pomoc pri lekárskej starostlivosti.

Nezabudnite, že dodržiavanie hygienických zásad a pitie čistej vody sú kľúčom k zachovaniu zdravia počas pobytu na Srí Lanke.

Doprava: Ako sa pohybovať a čo potrebujete vedieť

Pri cestovaní na Srí Lanku je doprava dôležitou súčasťou plánu. K dispozícii sú rôzne možnosti dopravy, ktoré vám umožnia pohybovať sa po ostrove jednoducho a pohodlne.

Jednou z hlavných možností je verejná doprava. Na prepravu cestujúcich sú bežne k dispozícii autobusy, vlaky a taxíky. Autobusy sú najpoužívanejším spôsobom dopravy medzi mestami a turistickými atrakciami. Jazdia bežne a sú pomerne cenovo dostupné na cestovanie po celom ostrove.

Ak chcete zažiť miestnu dopravu, nemali by ste na Srí Lanke vynechať tuk tuk. Ide o tradičný dopravný prostriedok, ktorý je pre ostrov charakteristický. Tuk tuk je malé trojkolesové vozidlo, ktoré je vhodné na kratšie trasy v mestách. Cestovanie tuk tukom je zaujímavým spôsobom spoznávania miestnej kultúry a prostredia.

Pri cestovaní po Srí Lanke môžete zvážiť aj prenájom auta. Vlastné auto vám umožní väčšiu flexibilitu a možnosť cestovať do odľahlých oblastí. Pri jazde na Srí Lanke však nezabudnite dodržiavať pravidlá cestnej premávky a riadiť sa dopravnými značkami.

Pri cestovaní v horských oblastiach a na pobreží je dôležité mať na pamäti špecifiká terénu a dopravy. Vopred sa informujte o dopravných trasách, podmienkach a bezpečnostných opatreniach. Majte na pamäti aj možné meškania a neočakávané dopravné nehody spôsobené prírodnými katastrofami alebo sezónnymi vplyvmi.

Miestna kuchyňa: Miestna kuchyňa: čo očakávať a čo ochutnať

Srílanská kuchyňa v sebe spája exotické vône, pikantné korenie a bohaté chute. Jedlá na Srí Lanke odrážajú miestne tradície, históriu a rozmanitosť kultúr, ktoré na ostrove existujú. Tradičné srílanské jedlá sú plné prírodných ingrediencií a ponúkajú rozmanitú škálu chutí. Pripravujú sa z čerstvých morských plodov, korenín, byliniek, tropického ovocia a zeleniny.

Typické srílanské jedlá používajú ako hlavnú zložku ryžu a zvyčajne sa podávajú s rôznymi omáčkami, koreninami a šalátmi. Medzi najznámejšie srílanské jedlá patria:

  • Kottu roti – pokrm z plátkov chleba roti zmiešaných s omáčkami, mäsom a zeleninou
  • Pol sambol – pikantná kokosová omáčka s chilli, citrónovou šťavou a strúhanou kokosovou drťou
  • Hoppers – palacinky z ryžovej múky a kokosového mlieka, často podávané s vajíčkom alebo omáčkou
  • Kurry – prírodné jedlo pripravené z korenín, mäsa (zvyčajne kuracieho alebo rybieho) a rôznej zeleniny
  • Rizotto – srílanské rizoto je zvyčajne plné exotického ovocia, morských plodov a korenia

Ochutnávka srílanských kulinárskych špecialít je dôležitou súčasťou cestovania po Srí Lanke. Navštívte miestne reštaurácie a jedálne a vychutnajte si autentickú chuť srílanskej kuchyne. Dôležitá je aj bezpečnosť potravín, robte to ako miestni obyvatelia a vyhýbajte sa nehygienickým podmienkam.

Srílanskú kuchyňu ponúka mnoho reštaurácií na Srí Lanke. Ponuka je pestrá, od jednoduchých a lacných stánkov s medzinárodnou kuchyňou až po luxusné reštaurácie s tradičnými srílanskými jedlami. Ceny sa môžu líšiť v závislosti od miesta a typu stravovacieho zariadenia.

Ceny: Ako ušetriť

Pri plánovaní cesty na Srí Lanku je dôležité zvážiť rozpočet, ktorý máte k dispozícii. Informácie o mene a výmenných kurzoch na Srí Lanke sú kľúčom k správnemu plánovaniu výdavkov. Aktuálny výmenný kurz srílanskej rupie (LKR) sa často mení, preto je vhodné sledovať výmenný kurz a poplatky za výmenu meny.

Pokiaľ ide o platby, na Srí Lanke je možné používať hotovosť aj kreditné karty. Je však dôležité mať na pamäti, že nie všetky miesta, najmä mimo turistických oblastí, akceptujú kreditné karty, preto je vhodné mať pri sebe vždy dostatok hotovosti.

V súvislosti s cenami je dôležité zohľadniť aj cenovú úroveň ubytovania, stravovania, dopravy a vstupov do pamiatok. Ceny sú zvyčajne vyššie v turistických oblastiach ako mimo nich. Ak chcete ušetriť, odporúča sa vyjednávať o cenách, najmä na trhoviskách a pri zabezpečovaní dopravy, alebo si vybrať menej turistické oblasti, kde sú ceny často nižšie.

Pri cestovaní po Srí Lanke je tiež dôležité dbať na poplatky a prepitné, ktoré sú bežné. Pri plánovaní cesty nezabudnite tieto náklady zahrnúť do svojho rozpočtu.

Dúfam, že vám tieto informácie umožnia lepšie sa pripraviť a čo najefektívnejšie využiť váš rozpočet.

Divoká príroda: čo vidieť a ako sa chrániť

Ísť na Srí Lanku znamená objavovať úchvatné prírodné krásy. Táto ostrovná krajina je domovom jedinečnej flóry a fauny, ktoré sa oplatí vidieť. Najlepší spôsob, ako sa priblížiť srílanskej prírode, je navštíviť národné parky a chránené oblasti, ktorých je na celom ostrove veľa.

Jedným z najznámejších národných parkov na Srí Lanke je Yala, ktorý je domovom slonov, leopardov a mnohých ďalších druhov zvierat. Ďalším zaujímavým parkom je Sinharaja, ktorý je zapísaný na zozname svetového dedičstva UNESCO a je útočiskom mnohých endemických druhov.

Pri stretnutí s voľne žijúcimi zvieratami je nevyhnutné dodržiavať bezpečnostné pokyny a rešpektovať ich životné prostredie. Vstup do chránených rezervácií je možný len so sprievodcom, ktorý zabezpečí, aby návštevníci neublížili ani divej prírode, ani zvieratám.

Ak vás na Srí Lanke fascinuje príroda, môžete navštíviť aj ekoturistické projekty, ktorých cieľom je chrániť a zachovať prírodné bohatstvo ostrova. Tieto projekty vytvárajú udržateľný cestovný ruch a zároveň prispievajú k zachovaniu prírodných rezervácií.

Prajem vám šťastnú cestu na Srí Lanku!

FAQ

Aké sú rady a tipy pre cestovateľov týkajúce sa osobnej bezpečnosti a ochrany pred kriminalitou na Srí Lanke

Odporúča sa cestovať v skupine alebo so sprievodcom, vyhýbať sa nebezpečným oblastiam a vždy mať kontakty na miestne úrady a záchranné služby.

Ako sa môžem pripraviť na prírodné katastrofy počas cesty na Srí Lanku?

Je dôležité mať aktuálne informácie o možných prírodných katastrofách, mať vypracovaný núdzový plán a v prípade evakuácie dodržiavať pokyny miestnych orgánov.

Aké sú zásady bezpečného cestovania a ochrany osobného majetku na Srí Lanke?

Na cenné veci sa odporúča používať trezor v hotelovej izbe, na preplnených miestach si vždy dávajte pozor na svoje osobné veci a vyhýbajte sa cestovaniu osamote v noci.

Aké sú informácie o vízach na Srí Lanku?

Väčšina turistov musí mať pred vstupom na Srí Lanku platné turistické víza. Existujú aj pracovné a študentské víza s rôznymi požiadavkami.

Ako požiadať o víza na Srí Lanku?

Žiadosť o vízum na Srí Lanku sa najčastejšie podáva online. Je potrebné splniť určité podmienky a priložiť potrebné dokumenty.

Ako dlho trvá vybavenie žiadosti o víza na Srí Lanku a ako dlho sú víza platné?

Doba spracovania žiadosti o vízum na Srí Lanku sa líši, ale zvyčajne trvá niekoľko pracovných dní. Turistické víza sú zvyčajne platné 30 dní.

Aké sú dôležité informácie o očkovaní pred cestou na Srí Lanku?

Je dôležité mať platné očkovania potrebné na vstup na Srí Lanku vrátane očkovania proti žltej zimnici a hepatitíde typu A a B. Odporúča sa poradiť sa s odborníkom na cestovnú medicínu alebo so svojím lekárom.

Aké sú preventívne opatrenia a ochrana pred infekčnými chorobami na Srí Lanke?

Na ochranu pred infekčnými chorobami je dôležité dodržiavať hygienické pravidlá, ako je pravidelné umývanie rúk a používanie hygienických prostriedkov. Dôležité je tiež piť len bezpečnú pitnú vodu a dodržiavať hygienické postupy pri jedle.

Ako sa pohybovať po Srí Lanke a aké sú bezpečnostné rady pri používaní verejnej dopravy

Na Srí Lanke je k dispozícii verejná doprava vrátane autobusov, vlakov a taxíkov. Odporúča sa vybrať si dôveryhodné dopravné prostriedky a byť opatrný pri používaní verejnej dopravy v noci. Tuk tuk je tiež populárny spôsob dopravy, ale je dôležité vybrať si vodiča s licenciou.

Čo by som mal vedieť o srílanskej kuchyni a typických jedlách?

Srílanská kuchyňa je známa svojou rozmanitosťou a pikantnými chuťami. Medzi tradičné jedlá patrí kari, roti a dal. Odporúčame ochutnať miestne špeciality, ale buďte opatrní pri jedlách z neznámych zdrojov.

Aké sú ceny na Srí Lanke a ako môžem ušetriť?

Ceny za ubytovanie, stravu, dopravu a vstupy do pamiatok sa líšia v závislosti od lokality. Odporúča sa vyjednávať o cenách, vyberať si menej turistické oblasti a ušetriť na jedle a ubytovaní.

Ako sa chrániť pri stretnutí s divokými zvieratami a v prírodných rezerváciách na Srí Lanke

Dôležité je rešpektovať zvieratá a dodržiavať pokyny miestnych sprievodcov. Nedotýkajte sa zvierat, neobťažujte ich a nekrmte ich bez povolenia.

Blog

Blog o Srí Lance, magickém ostrově pro všechny, kdo milují přírodu, dobrodružství a pozitivně nastavené lidi.

Sleeping elephant beach resort

Rezervujte si kúsok raja už dnes

Príďte a objavte čaro Sleeping Elephant Beach Resort, kde luxus, pohodlie a príroda tvoria dokonalú harmóniu. Staneme sa súčasťou vašich nezabudnuteľných zážitkov. Tešíme sa na vás.

Rezervácia

Nájdite nás na mape

Vašu oázu pokoja a luxusu nájdete na tomto mieste.

Zobraziť viac

Potrebujete poradiť?

Môžete sa na nás v pokoji obrátiť s akoukoľvek otázkou ohľadom ubytovania, aktivít alebo služieb. Vždy vám radi odpovieme.

Formulár