9. apríla 2024,
6 minutes read

Divoká príroda na Srí Lanke, kam ísť a čo vidieť

Srí Lanka je rajom pre milovníkov divokej prírody. Tento exotický ostrov ponúka mnoho príležitostí na pozorovanie divokých zvierat v ich prirodzenom prostredí. V tomto článku sa dozviete, kam ísť a čo vidieť, aby ste si návštevu Srí Lanky užili čo najviac.

Národný park Yala:

Národný park Yala je najznámejší a najnavštevovanejší národný park na Srí Lanke. Je domovom mnohých zvierat vrátane leopardov, slonov, krokodílov, byvolov a mnohých druhov vtákov. Yala je známa najväčšou hustotou leopardov na svete, takže je vysoká pravdepodobnosť, že uvidíte šelmy v ich prirodzenom prostredí.
Pri návšteve tohto parku zažijete neuveriteľné pohľady na najagilnejšie mačky na svete a okúsite kúsok skutočnej divočiny.

Národný park Minneriya: Úžasný pohľad na stovky slonov

Národný park Minneriya sa nachádza na Srí Lanke a je známy ohromujúcim počtom slonov. Tento nádherný park je domovom veľkej populácie slonov, ktoré tu nachádzajú útočisko vo svojom prirodzenom prostredí. Jedným z najdôležitejších podujatí v tomto parku je Slonia rallye, ktorá sa koná každý rok počas obdobia sucha. Počas tohto podujatia sa stovky slonov zhromažďujú pri nádrži Minneriya, čo je jedinečná príležitosť pre pozorovateľov.

Národný park Minneriya ponúka nielen pohľad na stovky slonov, ale aj na ďalšie bohaté voľne žijúce zvieratá a malebnú krajinu. Počas návštevy sa môžete stretnúť s rôznymi druhmi vtákov a ďalšími fascinujúcimi živočíchmi. Prostredie parku je tiež ideálne na turistiku a prechádzky, vďaka čomu môžete spoznať všetky krásy divokej Srí Lanky.

Sloní sirotinec Pinnawala: Slony v ľudskej starostlivosti

Sloní sirotinec Pinnawala je sloní útulok nachádzajúci sa na Srí Lanke. Rezervácia poskytuje domov opusteným a zraneným slonom, ktoré by inak nemali šancu prežiť vo voľnej prírode. Starajú sa tu o tieto slony a poskytujú im starostlivosť a ochranu. Návštevníci majú možnosť vidieť tieto pozoruhodné zvieratá zblízka a pozorovať ich každodennú rutinu. Sloní sirotinec Pinnawala je obľúbenou atrakciou pre turistov, ktorí chcú vidieť slony a podporiť starostlivosť o tieto nádherné zvieratá.

Mirissa a Trincomalee: ideálne miesto na pozorovanie veľrýb a delfínov

Mirissa a Trincomalee sú pobrežné mestá na Srí Lanke, ktoré sú známe svojimi prírodnými divmi – pozorovaním veľrýb a delfínov. Tieto dve destinácie sú ideálnymi miestami pre tých, ktorí chcú zažiť jedinečný zážitok z pozorovania týchto majestátnych morských tvorov v ich prirodzenom prostredí.

V Mirisse môžete pozorovať veľryby počas ich migračného obdobia, ktoré trvá od novembra do apríla. Táto malebná plážová destinácia je vyhľadávaná turistami z celého sveta. Výlety loďou na Srí Lanke ponúkajú nezabudnuteľné a blízke stretnutia s týmito pôsobivými cicavcami. Ocitnete sa tvárou v tvár týmto obrovským tvorom, keď vyskočia nad hladinu a splynú s oceánom.

Trincomalee je potom preslávené populáciou delfínov, ktorí sa tu vyskytujú po celý rok. Toto prímorské mestečko je ideálne pre tých, ktorí chcú vidieť delfíny v ich prirodzenom prostredí. Vydajte sa na výlet loďou, ktorý vás zavedie do hlbín oceánu, kde môžete zahliadnuť tieto šikovné a hravé tvory, ako plávajú a skáču vo vlnách.

Návšteva Mirissy a Trincomalee je nielen príležitosťou na úžasné zážitky, ale aj na ochranu týchto nádherných morských živočíchov. Srí Lanka je jedinečným miestom na stretnutie so zvieratami, ako sú veľryby a delfíny, a tieto dve destinácie patria medzi najlepšie.

Sinharaja Forest Reserve: Skvelé miesto na turistiku a pozorovanie divokej prírody

Sinharaja Forest Reserve je dažďový prales nachádzajúci sa na Srí Lanke. Tento chránený les ponúka návštevníkom skvelé možnosti na pešiu turistiku a pozorovanie prírody. Jaskynné chodníky a prechádzky pozdĺž vodopádov umožňujú návštevníkom objavovať fascinujúcu flóru a faunu tejto oblasti.

Návšteva lesnej rezervácie Sinharaja Forest Reserve poskytuje autentický pohľad na pôvodné srílanské prostredie a možnosť vidieť mnohé druhy zvierat, vtákov a rastlín, ktoré sú pre túto oblasť jedinečné. Pre milovníkov prírody je toto miesto skutočným rajom.

Navštívte lesnú rezerváciu Sinharaja a objavte krásy srílanskej divočiny. Vydajte sa na výlet v sprievode skúseného sprievodcu, ktorý vám ukáže skryté miesta a poskytne informácie o tejto jedinečnej oblasti. Počas putovania sa môžete kochať pohľadmi na malebné vodopády a počúvať zvuky lesa, ktoré vás prenesú do rozprávkového sveta.

Národný park Udawalawe: Jedinečná príležitosť vidieť slony v ich prirodzenom prostredí

Národný park Udawalawe na Srí Lanke je skutočne jedinečné miesto, ktoré nám poskytuje neuveriteľnú príležitosť vidieť slony vo voľnej prírode. Tento národný park je domovom obrovskej populácie slonov, ktoré žijú v harmónii s prostredím, v ktorom sa narodili a vyrástli.

Ak navštívite Národný park Udawalawe, môžete absolvovať safari na džípoch, ktoré vám umožní pozorovať tieto majestátne tvory a sledovať ich prirodzené správanie. Jazda cez park, keď okolo vás prechádzajú slony, je priam magický okamih, ktorý si budete pamätať navždy.

Okrem slonov ponúka Národný park Udawalawe aj množstvo ďalších zvierat a vtákov. Môžete tu zahliadnuť nádherne sfarbené vtáky alebo vzácne zvieratá, ktoré sú pre túto oblasť Srí Lanky jedinečné. Je to obľúbená destinácia pre tých, ktorí milujú divokú prírodu a chcú zažiť autentické stretnutie s prírodou v jej plnej kráse.

FAQ

Aké voľne žijúce zvieratá možno v národnom parku Yala pozorovať

V národnom parku Yala je možné vidieť najmä leopardy, ale aj rôzne iné zvieratá a vtáky.

Kde sa nachádza národný park Yala?

Národný park Yala sa nachádza na juhovýchode Srí Lanky. Leží približne 290 kilometrov od hlavného mesta Kolombo

Prečo je národný park Yala ideálnym miestom na pozorovanie leopardov?

Národný park Yala je domovom veľkej populácie leopardov a ponúka návštevníkom úžasnú príležitosť pozorovať tieto ohrozené šelmy vo voľnej prírode.

Kedy sa koná zhromaždenie slonov v národnom parku Minneriya?

Zhromaždenie slonov v Národnom parku Minneriya sa koná počas obdobia sucha a je to jedinečná udalosť, keď sa stovky slonov zídu pri jazere Minneriya Tank.

Čo je sloní sirotinec Pinnawala?

Sloní sirotinec Pinnawala je sloní útulok na Srí Lanke, ktorý poskytuje domov opusteným a zraneným slonom.

Prečo je sloní sirotinec Pinnawala obľúbenou turistickou atrakciou?

Sloní sirotinec Pinnawala je obľúbenou atrakciou pre turistov, ktorí chcú vidieť slony a podporiť starostlivosť o tieto krásne zvieratá. Môžete vidieť, ako sa o slony starajú, ako ich kúpu v rieke a kŕmia.

Kedy a kde môžete na Srí Lanke vidieť veľryby?

Veľryby je najlepšie vidieť v Mirisse počas ich migračného obdobia, ktoré trvá od novembra do apríla.

Aké možnosti ponúka Trincomalee na pozorovanie delfínov?

Trincomalee je známe svojou populáciou delfínov, ktoré sa tu vyskytujú po celý rok, a návštevníci môžu využiť výlety loďou na oceán, aby spozorovali tieto fascinujúce tvory.

Čo môžem očakávať pri návšteve lesnej rezervácie Sinharaja?

Pri návšteve lesnej rezervácie Sinharaja môžete očakávať skvelé možnosti na turistiku a pozorovanie prírody s možnosťou objavovať fascinujúcu flóru a faunu tejto oblasti.

Čo je také jedinečné v národnom parku Udawalawe

Národný park Udawalawe je skvelým miestom na Srí Lanke, ktoré poskytuje jedinečnú príležitosť vidieť slony a iné zvieratá vo voľnej prírode.</p

Blog

Blog o Srí Lance, magickém ostrově pro všechny, kdo milují přírodu, dobrodružství a pozitivně nastavené lidi.

Sleeping elephant beach resort

Rezervujte si kúsok raja už dnes

Príďte a objavte čaro Sleeping Elephant Beach Resort, kde luxus, pohodlie a príroda tvoria dokonalú harmóniu. Staneme sa súčasťou vašich nezabudnuteľných zážitkov. Tešíme sa na vás.

Rezervácia

Nájdite nás na mape

Vašu oázu pokoja a luxusu nájdete na tomto mieste.

Zobraziť viac

Potrebujete poradiť?

Môžete sa na nás v pokoji obrátiť s akoukoľvek otázkou ohľadom ubytovania, aktivít alebo služieb. Vždy vám radi odpovieme.

Formulár